Maak je borst maar nat

Maak je borst maar nat

Als opvolger van het vrouwonvriendelijke korset, bestond de bh in 2014 officieel honderd  jaar. Maar wat blijkt? De bh is helemaal nergens goed voor! Iets dat ze handig hebben verzwegen in de lingeriebranche, waar de kassa vrolijk rinkelde. Een studie wees uit dat je lichaam aan de ondersteuning van een bh went en je borsten zelfs lui maakt! Het remt de natuurlijke beweging van de borsten. En dat zou weer een schadelijke invloed hebben op het optimaal functioneren van de borstpartij. Dus dames: uit die dingen! Zonder bh de straat op is dé trend van deze zomer. Dat is in ieder geval wat de stylisten nu enthousiast roepen. Of ze nu groot of klein zijn, hangen of staan: als het aan hen ligt gaan hippe vrouwen deze zomer bh-loos door het leven. Alle borsten hebben recht op vrijheid. Laat ze maar zwieren.

Toch vind ik veel borsten in gevangenschap leuker. Ik kan je verzekeren dat ze na twee zwangerschappen en het voeden van kinderen een stuk minder vrolijk de wereld inkijken. En dan heb ik het nog niet eens over de zwaartekracht die steeds meer terrein wint. Mannen worden kaal of krijgen een buik. Vaak beide. En vrouwenborsten worden minder fier. Zo is het leven. Tenzij je eraan laat sleutelen maar daar ben ik geen voorstander van.

Stylisten, die jarenlang beweerden dat kleding mooier valt met de juiste bh, proberen me nu te overtuigen van het tegenovergestelde. Dat wekt niet echt vertrouwen. Lachend zweren ze nu bij speciale stickers, die je boven je borst moet plakken zodat de borst gelift wordt en weer vooruit gaat staan. Eventueel kun je de borst nog extra ondersteunen door een plakstrook onder de borst aan de brengen. Of wil je wat vollere borsten? Dan kun je de voorgevormde siliconen plakstrip gebruiken. En dan zijn er ook nog tepelstickers op de markt. In bloemvorm nog wel! Dan kan je op pad zonder dat de boel doorschijnend zit. Kortom: heel wat werk voor een representatieve boezem. Hallo, wat dachten jullie van een bh? Een makkelijk kledingstuk die de borsten op hun plek houdt. Of in ieder geval op de plek waar ze ooit bedoeld waren. Ik ben toch geen stickerboekje! Dus mag ik hiervoor bedanken en deze rage overslaan? Dan ga ik maar iets minder trendy door het leven. Ik hoop niet dat ik daarmee iemand tegen de borst stuit.