Column Hocus Pocus

Hocus Pocus

Langzaam deinde ik van links naar rechts. Ik had mijn lichaam niet meer onder controle. Alsof het een eigen leven was gaan leiden. Onder in mijn rug begon het te kriebelen en het was net of er iets langs mijn ruggengraat stroomde. Achter mij hoorde ik het uitblazen van, hoe zal ik haar noemen, mijn therapeut, die door middel van bepaalde ademhalings- en aanrakingstechnieken mijn energiebanen ging herstellen.

Midden in mijn midwifecrisis besloot ik dat het tijd was open te staan voor iets nieuws en zo verliet ik mijn veilige pad en sloeg een spirituele zijweg in. In een voor mij eerder vreemde praktijk in Udenhout gaf ik me zomaar hieraan over. Baat het niet dan schaadt het niet, moet ik gedacht hebben na de vele bezoekjes aan de fysiotherapeut. Iemand met gouden handjes overigens, want iedere keer waren mijn rugklachten verholpen en liep ik lachend de deur uit. Maar helaas nam die venijnige pijn na een week of vijf weer bezit van mij.

En nú stond ik daar bij deze vriendelijke therapeut die mij midden in deze kamer nauwelijks hoefde aan te raken, terwijl er tegelijk van alles in mijn lijf gebeurde. ‘Er wordt op dit moment een beroep gedaan op het zelfgenezend en corrigerend vermogen van je lichaam,’ legde ze uit. Wauw, dat is nogal wat. Maar natuurlijk zag ik dat wel zitten. Want die zeurende pijn was ik inmiddels beu. Van het ene pijntje kwam het andere en inmiddels had ik naast voortdurende hoofdpijn, ook pijn in mijn nek, schouders en armen.

Dus liet ik de helende weldaad van de Regenesis therapie met een vleugje argwaan tot mij komen. Naar wat ik op internet had gelezen, de krachtigste vorm van energyhealing. Kijk, als ik dan toch ‘vreemd’ ga, dan ga ik meteen voor het beste! Het brengt organen weer in balans, botten en gewrichten verschuiven spontaan tot hun natuurlijke vorm en pijnlijke plekken verdwijnen, was mij verteld. ‘Hoe voelt het nu?’ vroeg ze na een half uurtje puffen. Ik kromde mijn rug en schoot spontaan in de lach van blijdschap én verbazing. Die scherpe pijn was helemaal weg! Ongelooflijk waartoe een menselijk lichaam in staat is. Zonder dat er ook maar een pilletje aan te pas is gekomen. Geen arts, geen operatiekamer. Mijn ervaring heeft het absoluut gewonnen van de ratio. En, o ja, na ruim twee maanden is de pijn nog altijd weg.